Verouderde houten vloeren

Dit parket wordt getrommeld en / of gekastijd en daarmee bewust beschadigd. Vervolgens wordt het verder bewerkt. Ten slotte is de vloer nagenoeg niet meer te onderscheiden van parket dat honderden jaren oud is. Deze uitstraling dankt het aan de levendige structuur, nerf tekeningen en noesten die u als het ware de geschiedenis van de boom vertellen. Verouderd parket is in de vorm van tapis, bourgogne of equi. Meestentijds wordt eikenhout als basis gebruikt. Nieuw zijn in deze serie de Old Patine vloeren. Door een uniek proces van stomen, zwaar borstelen van het hout en het te voorzien van mooie patine kleuren, ontstaat een zeer fraai resultaat.

Legwijze van houten vloeren

Meestal wordt gebruik gemaakt van verouderd Tapis of verouderd bourgogne. Deze vloeren worden “zichtbaar” gespijkerd en verlijmd op een spaanplaat tussenlaag. Wanneer u geen spijkergaatjes in het zicht wilt hebben kunt u kiezen voor verouderd Q2 parket dat verdekt genageld wordt op een spaanplaat tussenlaag. Omdat deze verouderde vloeren vanuit de fabriek zijn voorzien van een geoliede afwerklaag wordt na het leggen nog slechts één laag hardwax-olie aangebracht voor een extra bescherming.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Wij zorgen dan voor een perfect resultaat.

Verouderde visgraat Dubbel gerookt wit geolied

Heeft u vragen over verouderde houten vloeren?

Wilt u voorbeelden zien of een prijsopgave voor het leggen van verouderde houten vloeren? Neem dan gerust contact met ons op via ons contact formulier. Of bel: 0345-709871 (Dagelijks tussen 8.00 en 18.00 uur).