Lamelparket vloer

Een lamelparket wordt ook wel 3-laags parket, lamelparket, lamelplank of lamelvloer genoemd. Door de kruislings verlijmde lagen naaldhout, is een opbouw gecreëerd met minimale werking. Hierdoor is lamelparket vloer geschikt om zwevend te leggen en door de click of mes-en-groef verbinding eenvoudig te plaatsen.

Lamelparket of lamelvloer?

Eiken lamelparket  is verkrijgbaar in meerdere varianten, de 1-strooks , 2–strooks en de 3-strooks variant. De 2 en 3-strooks variant heeft min of meer de uitstraling van een traditionele houten parketvloer maar is prijstechnisch een stuk aantrekkelijker. De 1-strooks variant heeft min of meer de uitstraling van massief parket of multiplank houten vloer.

Lamelparket is een fabrieksmatig afgewerkt product welke vaak uit opslag/voorraad leverbaar is. De keuze in breedte en sortering is hierdoor beperkt. De dikte van een lamelvloer is over het algemeen rond de 14 mm (toplaag 3mm) en heeft een breedte van 19 cm.

Wij hebben een ruime collectie lamelparket in onze showroom waaronder SolidFloor.

Lamelparket: Wat is dat nu precies?

Lamelparket is opgebouwd uit verschillende lagen en is meestal  14 mm dik. De lamelparket delen hebben afhankelijk van het merk rondom mes en groef of een kliksysteem. Hierdoor is hij ook zeer goed zelf te leggen. Deze vloeren worden meestal zwevend gelegd.

De toplaag is meestal  3 tot 4 mm dik. De tussenlaag bestaat uit vuren strookjes, die dwars op de toplaag zijn gelijmd. De onderlaag is een contralaag, ook meestal van vurenhout, gelijmd in de lengterichting van de toplaag. Deze 3 lagen worden onder grote druk samengeperst tot één geheel. De toplaag wordt fabrieksmatig afgewerkt met enkele slijtvaste lagen, zoals olie of lak.

  1. Olie of lak
  2. Hardhout, bijvoorbeeld Eiken
  3. Haaks liggende strookjes
  4. Triplex laag

Heeft u vragen over lamelparket?

Wilt u voorbeelden zien of een prijsopgave voor het leggen van lamelparket? Neem dan direct contact met ons op via ons contactformulier. Of bel: 0345-709871 (Dagelijks tussen 8.00 en 18.00 uur).