Wat is laminaat?

Een laminaatvloer bestaat in de meeste gevallen uit vier lagen.

1. Een transparante, slijtvaste bovenlaag

Deze toplaag maakt je laminaat vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudelijke chemische producten. Ze bestaat uit verscheidene lagen melamine die onder hoge druk en hoge temperatuur op de kernplaat van HDF geperst zijn. De toplaag is afgewerkt met een hout- of tegeltextuur/-structuur.

2. Een decorlaag

Dit is de laag die het feitelijke uiterlijk van je vloer bepaalt. De decorlaag is een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels, die met geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melaminehars. De combinatie van een perfect dessin en de oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat de hout- of tegelimitatie buitengewoon echt en natuurlijk oogt.

3. Een basis laag van HDF

De Basis laagt van meestal HDF vormt het hart van de  laminaatvloer. HDF betekent ‘High Density Fibre Board. De plaat is gemaakt van  houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. Het is een samengestelde houtvezelplaat . De plaat is uiterst duurzaam, stabiel en zeer vochtbestendig.

4. Een tegenlaag

Deze vochtbestendige rug garandeert een perfect evenwichtige plaat die niet zal kromtrekken of doorzakken wanneer ze correct wordt geplaatst en onderhouden.

Het kiezen van de perfecte vloer is een belangrijke stap in het creëren van een bijzonder wooninterieur. Een vloer die past bij je stijl en je leven. Onze laminaatvloeren hebben alles wat je maar wenst. Dankzij de ruime keuze aan kleuren, texturen en dessins, vind je zeker en vast de vloer van je leven.

Laat je inspireren door onze prachtige collectie Quick-Step laminaat vloeren!

Heeft u vragen over laminaat?

Wilt u voorbeelden zien of een prijsopgave voor het leggen van laminaat?

Neem dan direct contact met ons op via ons contact formulier.

Of bel: 0345-709871 (Dagelijks tussen 8.00 en 18.00 uur).