Uw parket of houten vloer schuren!

Wanneer moet u uw houten vloer laten schuren?

Het is nodig om uw houten/parketvloer te schuren als het maandelijks of periodiek/jaarlijks onderhoud van uw houten vloer geen tevreden resultaat meer oplevert. Bijvoorbeeld omdat er kale plekken in de lak ontstaan, of omdat er zoveel vuil in de poriën van het hout zit wat met reinigen niet meer weg gaat. Maar misschien wilt u uw houten vloer/parket wel schuren en behandelen gewoon omdat hij dan een geheel nieuwe, frisse en soms totaal andere uitstraling krijgt.

Hoe gaat het schuren in zijn werk.

Wij beginnen met het grof schuren van uw houten of parketvloer. Bij deze schuurgang is het de bedoeling dat alle krassen kale/vuile plekken en oneffenheden in de houten vloer eruit geschuurd worden. Als dit het geval is gaan we verder met middel en fijn schuurpapier. Afhankelijk van de afwerking lak of olie bepalen we hoe de houten vloer/parket gepolijst gaat worden. Vervolgens dient de vloer afgewerkt te worden.

Houten- of parketvloer afwerken.

Als uw houten vloer geschuurd is dient deze te worden afgewerkt, op deze manier is hij beschermd. U heeft hierbij de keuze uit: olie, kleurolie, lak of een combinatie van dit alles…de keuze is reuze;)

Parket of houten vloer schuren en lakken.

Waarom lakken.

Van alle manieren om uw vloer af te werken is lak wel de meest makkelijke in onderhoud. Vaak is stofzuigen en licht vochtig reinigen al genoeg. Afhankelijk van welke lak er op uw vloer zit, kunt u dan ook periodiek een polish gebruiken.( eens in de 2 a 3 maanden) of u kunt er voor kiezen om indien nodig de vloer licht opschuren en lakken. (afhankelijk van het gebruik tussen de 2 en 5 jaar)

Soorten lak.

Er zijn tegenwoordig diverse merken en soorten lak in de markt met allemaal hun eigen uitstraling. Zo zijn er de lakken zonder glans, die het hout een onbehandelde uitstraling geven b.v.Rigostep Skylt of de PallxPure. Ook kun je een olie grondlak gebruiken waardoor het hout weer een warme uitstraling krijgt.

Wat u moet weten over lak.

1* De kwaliteit en de hoeveelheid lak bepalend is voor de levensduur van uw parket vloer.

2* Wij elke vloer 3x lakken.

3* Wij ook oude olie en was vloeren lakken.

4* Wij met alle merken lak werken zoals b.v. BonaRigostepPallman, Lecol en Hermadix.

Parket of houten vloer schuren en oliën.

Waarom olie?

Een vloer behandeld met olie geeft het hout een hele natuurlijke uitstraling. Dit komt omdat de olie het hout beschermt in het hout waar lak dit op het hout doet. Het grote voordeel van een met olie behandelde vloer is dat deze goed bij te werken en te onderhouden is. Het is wel belangrijk dat deze goed onderhouden word. Dit houd in stofzuigen en reinigen met een milde reiniger of vloerzeep. Ook dient u de parketvloer min 1 a 2 maal per jaar in de onderhoudsolie te zetten.

Olie of hardwaxolie.

Het verschil tussen een olie en hardwaxolie vloer is dat de vloer in de hardwasxolie vaak onderhouden wordt met een was en daardoor een wat vollere uitstraling krijgt. Dit komt omdat de waslaag dan uw slijtlaag is waarmee u het hout beschermd.

Wat u moet weten over olie.

1* Een vloer behandeld met olie is indien goed onderhouden langer mooi te houden dan een lak vloer.

2* Beschadigingen kunnen goed bijgewerkt worden.

3* Door kleur pigment toe te voegen een andere uitstraling aan uw vloer te geven.

4* Wij met de div merken olie werken b.v. Royl 2kFloorserviceLobasol 2k, en Osmo.

was

Parket ♦ Parket leggen ♦ Visgraat parket ♦ Duoplank ♦Q2 parket ♦Verouderde vloeren ♦ lamel parket ♦ Laminaat ♦ Pvc ♦ Parket op vloerverwarming ♦parket schuren ♦ Reinigen ♦ Vloer onderhoud ♦ houten vloer schuren♦Reparatie ♦ Waterschade ♦ Vloer herstel ♦ Restauratie ♦ Meester der parketteur ♦ Bona gecertificeerd vakman ♦ Lakken ♦ Olie ♦ Kleur olie ♦ Natuurlook ♦ Glansvrij ♦ Lecol ♦ Bona ♦ Rigostep ♦ Pallman ♦ Skyltlak ♦ Bona naturale ♦ Pall zero ♦ Pall 96 ♦ Pall 98 ♦ Traffic HD ♦ Monocoat ♦ Floorservice ♦ Woca ♦ Utrecht ♦ Vianen ♦  Nieuwegein ♦ Houten ♦ Ijsselstein ♦ De Meern ♦ Culemborg ♦ Vleuten ♦ Maarssen ♦ Bunnik ♦ Driebergen ♦ Zeist ♦ De Bilt ♦ Breukelen ♦ Woerden ♦ Harmelen ♦ Linschoten ♦