Hoe onderhoud ik mijn parket of houten vloer?

Stofzuigen

Het allerbelangrijkste voor het behoud van uw vloer is stofzuigen. Ongeacht welk type vloer u heeft is stofzuigen het belangrijkst. Wat er niet op ligt wordt er immers ook niet ingelopen en u vermindert hiermee de kans op krassen/vlekken.

Goede vloer/kras bescherming is tevens essentieel. Dit voorkomt krassen en beschadigingen. Wij adviseren het assortiment van scratch no more.

Reinigen/Dweilen

Alle vloeren zijn met speciale reinigings/onderhoudsmiddelen te dweilen. Het beste is het om een reinigingsmiddel van de fabrikant van uw vloer, of het merk van de afwerking van uw vloer te gebruiken. Probeer niet te nat te dweilen en spoel regelmatig uw dweil in de emmer schoon. Twijfelt u over welke merk u het beste kun gebruiken? Bel of mail gerust, we adviseren u graag hierin.

Lak afwerking

Het onderhoud van een gelakte vloer bestaat uit regelmatig stofzuigen en wanneer nodig dweilen met een milde reiniger voor gelakt parket.

Olie afwerking

Een olie afgewerkte vloer dient naast het geregeld stofzuigen elke 2-3 weken gedweild te worden een een speciale vloerzeep. Deze zeep zorgt ervoor dat de poriën van het hout verzadigd blijven waardoor vlekken minder kans hebben te ontstaan. Daarnaast is het advies de vloer jaarlijks te voorzien van een nieuwe laag onderhoudsolie. Op deze manier frist u de vloer weer op en zorgt u voor een goede beschermlaag.

Hard-wax afwerking

Een met hard-wax afgewerkte vloer dient naast het geregeld stofzuigen elke 2-3 weken gedweild te worden een een speciale reiniger. Deze reiniger zorgt ervoor dat het hout gereinigd wordt en de vloer gevoed blijft waardoor vlekken minder kans hebben te ontstaan. Daarnaast is het advies de vloer jaarlijks te voorzien van een nieuwe laag onderhoudsolie. Op deze manier frist u de vloer weer op en zorgt u voor een goede beschermlaag.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw parket of houten vloer?

Neem dan gerust contact met ons op via ons contact formulier. Of bel met: 0345-709871 (Dagelijks tussen 8.00 en 18.00 uur).