Hoe onderhoud ik mijn parket?

Stofzuigen

Het allerbelangrijkste voor het behoud van uw vloer is stofzuigen.

Reinigen/Dweilen

Alle vloeren zijn met speciale reinigingsmiddelen te dweilen. Het beste is het om een reinigingsmiddel van de fabrikant van uw vloer, merk lak of olie te gebruiken. Probeer niet te nat te dweilen en spoel regelmatig uw dweil in de emmer schoon.

Lakvloer

Gelakte vloeren dienen over het algemeen met een polish te worden onderhouden, met een regelmaat al naar gelang de gebruiksintensiteit van de vloer. Tevens kunt u kiezen voor een matte of een halfmatte polish. Bij hardnekkige vervuiling is er de mogelijkheid om met een polish remover oude resten polish te strippen en hardnekkige vervuiling te verwijderen. Hierna kan een nieuwe polish laag worden aangebracht, waardoor uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Olievloer

Geoliede vloeren dienen altijd met een onderhoudsolie te worden onderhouden, met een regelmaat afhankelijk van het gebruik van de vloer. Er zijn veel verschillende merken vloerolie verkrijgbaar met allemaal een daarbij behorend onderhoudsmiddel of een eigen onderhoudsmethode.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw parket of houten vloer?

Neem dan gerust contact met ons op via ons contact formulier. Of bel met: 0345-709871 (Dagelijks tussen 7.00 en 21.00 uur).