De prijs van uw parketvloer schuren en behandelen.

Om een goede indicatie te krijgen wat de kosten voor u zijn om uw parketvloer te laten schuren en behandelen moeten we een aantal dingen van u weten. Hieronder vind u dan ook een duidelijk overzicht van de werkzaamheden en kosten voor het schuren en behandelen van uw vloer. 

Wat u van ons, Frans en Ariette Deley, alvast mag weten is dat wij een gerespecteerd klein familiebedrijf zijn en al 4 generaties in het parket zitten.  En al deze kennis gebruiken wij graag om u de vloer van uw wensen te bezorgen. Natuurlijk hoort u vooraf precies wat de kosten zullen zijn en rekent u pas af als wij klaar zijn en u tevreden bent!

Houtsoort?

Panga panga visgraat gelakt

Houtsoort?

Om een passend advies te kunnen geven willen we graag weten van welke houtsoort uw parket is. Dit omdat niet elke houtsoort met elke afwerkingen kan worden behandeld. Zo geldt voor Eiken dat alle afwerkingen mogelijk zijn. Echter bij een Tropische houtsoorten zoals bijvoorbeeld Kambala, zijn de keuzes beperkter omdat deze zich minder makkelijk laat kleuren door een kleurolie of minder geschikt zijn voor een water gedragen lak afwerking.

Gespijkerd?

schuren en spijkers drijven

Is uw vloer gespijkerd?

Tijdens het schuren van uw vloer worden de spijkers dichtgestopt waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn. Het is belangrijk voor ons om te weten of uw vloer gespijkerd is, dit kunt u zelf vaststellen door de vloer van dichterbij te bekijken. Voor gespijkerde vloeren rekenen wij een toeslag, omdat de bloot geschuurde spijkers opnieuw doorgedreven moeten worden en weer dichtgestopt met vloeibaar hout. De toeslag prijs is per m2.

vellingkant?

Heeft uw vloer een vellingkant?

Aan een plankenvloer zit meestal een vellingkant, dit is de schuine kant aan de zijkant van de plank. Hiervoor geldt dat het niet altijd noodzakelijk is om deze te frezen of schuren. Ons advies is echter om dit wel te laten doen, omdat in deze vellingkanten vaak meer vuil achterblijft met als gevolg dat dit een donkere naad kleurt in de nieuw geschuurde vloer. Ook als u ervoor kiest om uw vloer compleet van een nieuwe kleur te voorzien is het raadzaam de vellingkanten te frezen. Voor het frezen van vellingkanten hanteren wij een prijs per m2.

Lak, olie of wax?

prijs lakken olie

Lak, olie of wax?

Welke afwerking u kiest is compleet afhankelijk van uw wensen. Tegenwoordig zijn er oneindig veel keuzes mogelijk, denk hierbij aan kleurolie, was, lak of een combinatie van bovenstaande. Voor meer informatie hierover kunt u het best contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken op 0345-709871 of stuur een email zodat wij u kunnen contacteren

Plinten of afwerklijst?

afdeklijsten of plinten

Plinten of afwerklijst?

Wanneer er rondom uw vloer afdeklijsten of fineer plinten aanwezig zijn dan raden wij aan deze te demonteren en hermonteren, of compleet te vervangen indien u kiest voor een nieuwe kleur vloer. Dit in verband met de kans op beschadigingen omdat wij strak langs de kanten werken. Heeft u massieve of geschilderde plinten die gelijmd zijn dan kunt u deze wel laten zitten. Het is dan wel verstandig om deze dan naderhand even bij te werken indien nodig. De kosten hiervan zijn afhankelijk van uw wensen.

Staat van de vloer.

Staat van de vloer.

Niet geheel onbelangrijk is de staat van uw vloer. Ligt de vloer los, zijn delen erg geschoteld of zitten er vreemde vlekken in het parket die er niet meer uitgaan met schuren. Dit is door uzelf lastig te bepalen, graag komen wij alvorens de werkzaamheden uit te voren even bij u langs om de vloer te inspecteren. U krijgt dan ook precies te horen wat de prijs is voor het opknappen van uw houten vloer. Indien nodig kunnen wij reparaties uitvoeren. Schrijf een houten vloer in mindere staat niet te snel af, juist dan laten wij u graag versteld staan van de vele mogelijkheden die zijn bij het opknappen van uw vloer.

Prijzen bestaande parketvloeren schuren en behandelen.

WerkzaamhedenBijzonderhedenOverige infoPrijs 

Per:

Schuren en oliën > NATUREL 2K1 laag€ 27,50

m2

Schuren en oliën > KLEUROLIE 2KKleur/merk nader te bepalen1 laag€ 29,50

m2

Schuren en (kleur) olie / was combinatie extra > waslaag/balsem na olie laag aanbrengen voor extra bescherming2 lagen€ 34,50

m2

Schuren en hardwax (Osmo)2 lagen€ 34,50

m2

Schuren en hardwax kleur (Osmo)Kleur nader te bepalen2 lagen€ 37,00

m2

Schuren en afwerken met een kleurolie / lak combinatie 3 lagen€ 39,95 m2
 Schuren en lakken > PallxPure of SkyltGlansvrije onbehandelde uitstraling3 x lakken€ 39,95

m2

Schuren en lakken > Bona Traffic HDProject lak, intensief belopen ruimtes .Diverse glans gradaties mogelijk3 x lakken€ 39,95

m2

Wilt u een offerte op maat voor het schuren en behandelen van uw parket?

Neem dan contact met ons op via ons contact formulier. Of bel: 0345-709871 (Dagelijks tussen 8.00 en 18.00 uur).