Parket systemen

Tapis parket

Tapis parket is het meest traditionele parket systeem. Dit parket wat meestal 6 of 9 mm dik is word op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd.

Parket leggen

Tapis parket kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 100 jaar kan worden behaald. De latjes liggen “koud” tegen elkaar aan en worden aan de onderkant volledig verlijmd. De tussenvloer wordt op de bestaande zandcement, beton, anhydriet of houten ondervloer bevestigd met als groot voordeel dat de vloer ontzettend stil is.

De echte Tapis parketvloer herkent u aan de gevulde spijkergaatjes, al vallen ze nauwelijks op. De vloer moet na het leggen geschuurd, gevoegd (met voegenkit en houtstof) en afgewerkt worden. Hierbij heeft u keuze uit verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals olie, hardwaxolie of lak.

Parket patronen

Tapis parket kan worden gelegd in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of zelfs een volledig zelf verzonnen patroon. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

Bekijk alle informatie over Tapis parket…

Q2 PARKET

Onze parketfabrikant ontwikkelde het bijzondere Q2 parket als perfecte aanvulling op het bestaande Tapis parket assortiment. Q2 parket wordt vervaardigd uit de beste houtselecties en wordt geleverd in semi-massieve onbehandelde deeltjes van 13 mm dik met een breedte van 70 mm of 90 mm. Het grote verschil met Tapis is de mes- en groef verbinding die direct een zeer vlakke vloer oplevert.

Ten gevolge van de mes- en groef verbinding zijn niet alle patronen te realiseren. Wanneer gekozen wordt voor een visgraat parket of blokpatroon, dan zullen wij af- fabriek speciale aanpassingen verrichten. Het Q2 zal dan worden voorzien van een linker en rechter mes en groef. Patronen, zonder gebruik te maken van de mes- en groef, zijn in het geval van Q2 niet aan te raden. Lees verder over Q2 Parket…

Legwijze van parket

Q2 kan rechtstreeks worden verlijmd op de betonvloer. Soms komt dit beter uit, bijvoorbeeld wanneer het Q2 parket tegen een bestaande tegelvloer gelegd moet worden. Dankzij de mes- en groef verbinding ontstaat een perfect passend resultaat. Wij adviseren echter doorgaans het Q2 parket te verlijmen en verdekt te spijkeren op een tussenvloer van spaanplaat of eiken mozaïek. De ontstane vloer is zo vlak, slechts beperkt geschuurd en gevoegd hoeft te worden. Daarna kan de vloer afgewerkt worden met een hardwax, was of een laklaag.

Parket op vloerverwarming

Diverse houtsoorten, gelegd als Q2 met als voorkeur een twee-laagssysteem, kunnen prima op vloer-verwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Geadviseerd wordt houtsoorten te nemen die goed reageren op vloer-verwarming. Vraag uw parketteur naar de mogelijkheden en de voor vloerverwarming geschikte houtsoorten. Lees verder over parket op vloerverwarming…

DUOPLANK

De houten duoplank bestaat uit 2 lagen. De bovenste laag bestaat uit een 4 of 6 mm houten toplaag, de onderste laag is een berken multiplex laag waarin ook de mes en groefverbinding zitten. Hierdoor word de werking van de vloer tot een minimum beperkt. Deze planken zijn leverbaar in de breedtes van 14 tot 30 cm. Bekijk onze informatie over Duoplank parket…

Afwerken duoplanken parket

Al onze duoplanken kunnen op diverse manieren behandeld en afgewerkt worden namelijk: verouderen, fijn bezaagd, geborsteld en gerookt(enkel of Dubbel).En kunnen worden afgewerkt met lak, hardwaxolie,olie en kleurolie.Er zijn diverse combinaties mogelijk b.v. verouderd enkel gerookt en afgewerkt met een whitewas olie.

Leggen van duoplanken parket

Een duoplank kun je op verschillende manieren leggen. Zwevend in bijvoorbeeld een appartement of vol verlijmen op de bestaande ondervloer. Dit kan meestal in 1 dag.

Lamel parket

Lamelparket is opgebouwd uit verschillende lagen.En is meestal  14 mm dik. De lamelparketdelen hebben afhankelijk van het merk rondom mes en groef of een kliksysteem. Hierdoor is hij ook zeer  goed zelf te leggen. Ze worden meestal zwevend gelegd. Bekijk onze informatie over Lamel parket…

Samenstelling lamel parket

De toplaag is meestal  3 tot 4 mm dik. De tussenlaag bestaat uit vuren strookjes, die dwars op de toplaag zijn gelijmd. De onderlaag is een contralaag, ook meestal van vurenhout, gelijmd in de lengterichting van de toplaag.Deze 3 lagen worden onder grote druk samengeperst tot één geheel. De toplaag wordt afgewerkt met enkele slijtvaste lagen, zoals olie of lak.

Heeft u vragen over parket?

Wilt u voorbeelden zien of een prijsopgave voor het leggen van parket?

Neem dan gerust contact met ons op via ons contact formulier.
Of bel: 0347-32 06 09 (Dagelijks tussen 7.00 en 22.00 uur).

Nieuwegein Eiken visgraat met ronde band 1
Nieuwegein Eiken visgraat met ronde band 2

Heeft u vragen over parket?

Wilt u voorbeelden zien of een prijsopgave voor het leggen van parket? Neem dan gerust contact met ons op via ons contact formulier. Of bel: 0347-32 06 09 (Dagelijks tussen 7.00 en 22.00 uur).