Q2 parket

Onze parketfabrikant ontwikkelde het bijzondere Q2 parket als perfecte aanvulling op het bestaande Tapis assortiment.

Q2 parket wordt vervaardigd uit de beste houtselecties en wordt geleverd in semi-massieve onbehandelde deeltjes van 13 mm dik met een breedte van 70 mm of 90 mm. Het grote verschil met Tapis parket is de mes- en groef verbinding die direct een zeer vlakke vloer oplevert.

Ten gevolge van de mes- en groef verbinding zijn niet alle patronen te realiseren. Wanneer gekozen wordt voor een visgraat of blokpatroon, dan zullen wij af- fabriek speciale aanpassingen verrichten. Het Q2 parket zal dan worden voorzien van een linker en rechter mes en groef. Patronen, zonder gebruik te maken van de mes- en groef, zijn in het geval van Q2 parket niet aan te raden

Legwijze Q2 parket

Q2 parket kan rechtstreeks worden verlijmd op de betonvloer. Soms komt dit beter uit, bijvoorbeeld wanneer het Q2 parket tegen een bestaande tegelvloer gelegd moet worden. Dankzij de mes- en groef verbinding ontstaat een perfect passend resultaat. Wij adviseren echter doorgaans het Q2 parket te verlijmen en verdekt te spijkeren op een tussen-vloer van spaanplaat of eiken mozaïek.De ontstane vloer is zo vlak, slechts beperkt geschuurd en gevoegd hoeft te worden. Daarna kan de vloer afgewerkt worden met een afwerking naar keuze zoals: olie, kleurolie, hard-wax of lak.

Parket op vloerverwarming

Diverse houtsoorten, gelegd als Q2 parket met als voorkeur een twee-laagssysteem, kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Geadviseerd wordt houtsoorten te nemen die goed reageren op vloerverwarming. Vraag ons advies voor de mogelijkheden en de voor vloerverwarming geschikte houtsoorten.

visgraat systeem parket
Parket olien White wash

Heeft u vragen over Q2 parket?

Wilt u voorbeelden zien of een prijsopgave voor het leggen van Q2 parket? Neem dan direct contact met ons op via ons contact formulier. Of bel: 0345-709871 (Dagelijks tussen 7.00 en 21.00 uur).